Parcul Ghica și Cazinoul din Sinaia

Parcul Sinaia

Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, a fost înființat în anul 1881 și este un loc de recreație care oferă vizitatorilor mai multe atracții.

Pe marginea aleilor ce străbat parcul, se află busturile unor personalități care au locuit sau doar au vizitat orașul Sinaia, ca, de exemplu: Mihai Eminescu și lon Creangă, Nicolae Bălcescu precum și Dimitrie Ghica.

Spaţiul din interiorul parcului este dotat cu locuri de joacǎ pentru copii pe timpul verii, iar iarna se monteazǎ un patinoar artificial, o fântânǎ de dimensiuni mari cu bazin rotund unde vara se pot închiria vaporaşe teleghidate pentru pilotaj pe apă.
Parcul gǎzduieşte Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi şi frumoasa clǎdire a Cazinoului Sinaia, transformat recent în Centrul Internaţional de Conferinţe.

Cazinoul Sinaia este situat în parcul „Dimitrie Ghica” și a fost construit la inițiativa lui Carol I. Acesta a devenit un obiectiv turistic al orașului Sinaia, iar punctul forte il reprezintă cele peste 500 de lucrări de artă din pinacotecă și din cadrul expozițiilor cu caracter temporar.

Sunt remarcabile donațiile pictorilor Augustin Costinescu, Mihail Gavril, Bogdan Mihai Radu, dar nici expozițiile cu caracter temporar nu poartă semnături de neglijat: Cornel Vana, Calin-Raul Anton, Rares Kerekes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cazare sinaia cazare sinaia pensiune cazare sinaia ultracentral pensiuni sianaia statiunea sinaia cazare in sinaia pret cazare sinaia tarife cazare sinaia cazare sinaia ieftina cazare sinaia centru recomandari cazare sinaia oferte cazare sinaia cazare sinaia booking pret cazare sinaia ieftina oferta cazare munte cazare la munte sejur valea prahovei cazare ieftina munte

cazare sinaia

cazare sinaia pensiune

cazare sinaia ultracentral

pensiuni sianaia

statiunea sinaia

cazare in sinaia

pret cazare sinaia

tarife cazare sinaia

cazare sinaia ieftina

cazare sinaia centru

recomandari cazare sinaia

oferte cazare sinaia

cazare sinaia booking

pret cazare sinaia ieftina

oferta cazare munte

cazare la munte

sejur valea prahovei

cazare ieftina munte